Recenties & ErvaringenAmir Hoseini (13jr)
Team: The Last Hanze
(CBS Het Carillon uit Zwolle)
Ik vond het een echte leuke spel om te spelen en ook een leuke uitdaging!
Onze klas wou altijd weer op Cyberquest omdat het gewoon leuk is dat je met andere moet strijden om de nummer 1.

Wat vooral leuk was is die vragen die maar steeds moeilijker werden en dat je bonus punten kon winnen.
De opdrachten voor extra jokers vond ik het aller leukst. Ook dat je teamleden en mensen uit andere steden nodig had om te kunnen doen.


Wat ik niet leuk vond was dat sommige mensen valsspeelden en dat je sommige vragen totaal niet kon vinden op het internet en waar je echt over na moest denken en uren moest zoeken. :P
Maar aan de andere kant was het ook erg uitdagend en leuk.
Maria Slaakweg (leerkracht)
(Dr. H. Bavinckschool uit Dordrecht)
Uit een web-log van de school:

... OOK deden we mee met de 'strijd om punten op http://cyberquest.nationaalkamp.nl
Nou, dat is heftig hoor, er wordt van alles gevraagd over aardrijkskunde, geschiedenis, biologie enz. enz.
Gelukkig zijn we met z'n allen HEEL SLIM en scoren we goed


Terneuzen – Dat de Cyberquest onder de deelnemers van het Nationaal Kamp Hattem populair is, blijkt wel uit het aantal spelers. Maar sommige spelers van de Cyberquest maken er een échte sport van. Vooral de mentoren van Terneuzen (De Oude Vaart) lijken niets anders meer te doen dan ‘cyberquesten’.

Mentor Jack: ‘Bij mij thuis is het een echte cyberboel. Wanneer ik thuiskom vanuit mijn werk gaan er 2 laptops op tafel en ga ik er samen met mijn vrouw en zoon voor zitten.’ Samen met mentor Joop is Jack de grote aanjager van de Terneuzense Cyberquesters. Mentor Joop hierover: ‘Soms denk ik dat ik antwoorden heb gevonden op een vraag, maar dan zie in mijn inbox al zes mailtjes van mentor Jack met antwoorden. Die man doet volgens mij niets anders meer. Hij komt vast niet meer buiten!’

De mentoren uit Terneuzen hadden aan het einde even rust. De spelleiding van de Cyberquest kon niet meer opwerken tegen de ‘cyberwoede’ van de Zeeuwen en moet weer aan de slag om nieuwe Quests te maken. ‘Erg jammer,’ aldus mentor Jack. ‘Maar dan richten we ons gewoon op de Tasks hoor.’ En dat doen ze nu dus ook.

Een Chinees restaurant werd bezocht, er werden twee Chinese gerechten gemaakt en Jack en zijn gezin waren meer dan drie uur bezig om in rijstletters een tekst over de Cyberquest neer te leggen. ‘Ach, we zijn er mee bezig he… en we vinden het gewoon erg leuk!’
Mentor Jack en zijn Cyberquestfamilie kunnen niet wachten op de volgende Quests…Mara (QuestTester)


Vanaf het moment dat ik mijn collega CyberQuest zag spelen (op het werk ja xD) was ik nieuwsgierig door het spel :P Klinkt ontzettend cheesy, maar zulke dingen heb ik altijd erg leuk gevonden. Het verbaasde me wel dat dit voor kinderen uit groep 8 was, aangezien ik soms hulp nodig had van 3 vrienden om door een level heen te komen, maar blijkbaar leren die kinderen toch nog wel iets tegenwoordig.

Maar het leukste vind ik toch wel de tasks, samen met je groepje er op uit gaan om die tasks te doen kan volgens mij flink zorgen voor wat meligheid. Toen ik met een vriendin naar de supermarkt ging voor de Mercado Mexicana task lagen we al op de grond van het lachen voordat we uberhaupt wat in ons winkelmandje gekieperd hadden.
Gewoon vanwege het idee hoe absurd het eruit moet zien dat 2 meiden een mandje volladen, foto maken, terug leggen en snel weer wegrennen.

Maar om het kort te houden, het is zo verslavend dat er zelfs op het werk gespeeld wordt, terwijl ik stiekem hárd moet werken aan mijn stageverslag. Ik ga in ieder geval nog wel even door met het uitvoeren van de tasks en quests ^^


Heb je zelf ook leuke verhalen over je deelname aan de CyberQuest? Of Wist-Je-Dat-Jes?
EMail ze meteen naar Spelleiding@CyberQuestGame.nl
~ dit is een initiatief van HaTTeM ~